TAKMIČENJA

TAKMIČENJA

2007.

Organizujemo prvo Međunarodno rafting takmičenje u Srbiji, Evropski Kup Lim 2007, na stazi Kumanica sa učešćem velikog broja evropskih ekipa.

I muška i ženska  ekipa našeg kluba osvajaju prvo mesto na Državnom prvenstvu.

Iz naših redova na Svetsko prvenstvo u Koreju odlazi jedan rafting sudija.

2008.

Po drugi put organizujemo Evropski Kup Lim veoma uspešno, ovaj put na novoj stazi Strugovi, i ovaj put pokrovitelj takmičenja je opština Prijepolje.

Naš muški i ženski tim su reprezentacija Srbije i brane naše boje na Evropskom prvenstvu u Austriji, a srpskoj reprezentaciji je to prvo takmičenje na prvenstvu Evrope.

Na ovo veliko takmičenje odlaze i dvojica međunarodnih sudija iz našeg kluba.

Kuriozitet je da je naš predsednik kluba organizovao Evropski Kup Struma 2008. u Bugarskoj i spustio premijera Bugarske, Sergeja Staniševa, na spust stazi u duzini od 6 km, a premijer je otvorio ovo takmičenje. Ova trka će se pamtiti i po nagradnom fondu od 6000 eura, besplatnom smeštaju takmičara u hotelima sa 3 i 4 zvezdice, 20 potpuno novih čamaca i oko 40 novinarskih i TV ekipa

2009.

Srbija dobija do tada najveće međunarodno rafting takmičenje, Svetski Kup Nišava . Tada predstavnici IRF-a zajedno sa trenerima i takmičarima potvrđuju da je ovo najbolje organizovani Svetski kup do sada. Pokrovitelj je grad Niš, a organizator takmičenja NK ”Liman”, Zemun, koji dovodi dvostrukog prvaka sveta, reprezentaciju Brazila. Tu su i reprezentacije Čilea, Indije, Rusije – tri muške ekipe i jedna ženska ekipa svi iz dalekog Sibira. Ovi takmičari dolaze 7 dana pre takmičenja, a mi im obezbeđujemo svakodnevne treninge i sportsko druženje.  Evropu predstavljaju ekipe Holandije, Češke, Mađarske,  Slovenije, Hrvatske, BIH, Bugarske itd. Za ovaj Svetski Kup uz pomoć sponzora obezbedili smo 1100 pansiona za takmičare i nagradni fond od 4000 eura. Postavili smo preko 50 stubova za postavljanje kapija na stazi i uveli rasvetu i struju u kampu na samoj obali.

Ekipni smo prvaci Evrope – naše devojke osvajaju maksimalan broj poena na Evropski Kupu i Srbija po prvi put dobija ovakvo odličje.

Jubilarni treći po redu Evropski Kup Lim 2009. pod pokroviteljstvom grada Prijepolja, a u organizaciji našeg kluba i pored minimalnih sredstava ovo takmičenje organizujemo na zavidnom nivou.

Naše devojke su reprezentacija na Svetskom prvenstvu u Banja Luci gde nas predstavljaju  i 9 sudija iz našeg kluba. Iniciramo stvaranje Udruženja Rafting Sudija Srbije, a naš klub ima 10 međunarodnih rafting sudija i troje republičkog nivoa.

2010.

Snow rafting je nešto sasvim novo što pokrećemo u Srbiji početkom godine.

13. o3. u Lienzu, Austrija, na Svetskom prvenstvu u snow kajaku po prvi put Srbija ima svog predstavnika; tada smo dostojno predstavili svoju zemlju

Domaćin Evropskog kupa Nišava  je grad Niš, a organizator takmičenja NK Liman – Zemun, i ovaj put strane ekipe dobijaju besplatan smeštaj i hranu kao i svi takmičari kao i idealne uslove za sportsko nadmetanje. Radosni odlazimo  na Evropsko prvenstvo u Italiji gde je naša ženska ekipa reprezentacija Srbije, a veoma tužni se vraćamo. Svetsko prvenstvo R4 je u Holandiji gde nas predstavljaju naše devojke na atraktivnoj veštačkoj stazi, ovde su i dvojica naših sudija koji su osim suđenja angažovani u radu IRF kongresa.

2011.

NK Liman uspeva da organizuje Evropski Kup Nišava sa visokim standardima koje je postavio na ranijim takmićenjima, sa pokroviteljom, gradom Nišom.

Prvi put organizujemo kamp za perspektivne sportiste u Niškoj Banji, gde pripreme i obuku imaju naši najmladi uspešni rafteri.

Takođe po prvi put učestvujemo i organizujemo seminar za trenere i sve zainteresovane takmičare sa temom ,,tehnika veslanja i priprema takmičara“. Seminar vodi svetski stručnjak Robert Kazik, praktični deo je na Nišavi, a teoretski u Niškoj Banji, gde se takodje odvija i obuka rafting vodiča.

2012.

Organizujemo Kup Evrope u Nišu i naši juniori postaju vice šampioni Srbije u seniorskoj konkurenciji i plasiraju se za odlazak na Evropsko prvenstvo u Višem Brodu.

Na svetskom prvenstvu u raftingu za juniore po prvi put  momci Limana brane boje Srbije na reci Vltavi u Češkoj kao i jedan naš član u veteranskoj konkurenciji.

2013.

Suorganizatori smo Državnog prvenstva na rafting ergometrima na DIF u.

Osvojili smo dve bronzane medalje u juniorskoj konkurenciji na Državnom prvenstvu Kajakaškog saveza na kanu ergometrima.

U Novom Sadu smo učestvovali na Državnom prvenstvu u veslanju. I ove godine su naši juniori najperspektivniji tim i odlaze na pripreme na Nišavu.

Mi i ove godine organizujemo Evropski Kup Nišava uz učešće 29 timova, kao i otvoreno univerzitetsko prvenstvo.

Na EC u Banja Luci naši momci postaju vice šampioni Srbije i obezbeđuju odlazak na Evropsko prvenstvo 2014.

2014.

U Novom Sadu smo učestvovali na prvenstvu Srbije na veslačkim ergometrima.

Pripreme našeg juniorskog tima su obavljene na ekstremno visokoj Nišavi.

Ova godinnnnnna će ostati zapamćena po razornim poplavama. Ekipa Limana je u Obrenovcu šest dana i noći spasavali građane i pokazala da suportisti humani i hrabri i  heroji.

Evropski Kup Niš 2014. je organizovano uz velike napore zbog vandredne situacije u zemlji.

Učestvovali smo na Euro kupu u Bugarskoj i Banja Luci gde smo postigli solidan rezultat.

Evropsko prvenstvo u raftingu je ove godine organizovano u Slovačkoj u Člunovu kod Bratislave gde su naši momci predstavljali Srbiju u juniorskoj i seniorskoj konkurenciji.

Na obeležavanju svetskog dana raftinga, na Drinskoj regati u Ljuboviji, primili smo orden časti.

Državno prvenstvo u raftingu organizovali smo na Zubinom Potoku na Ibru i napravili novu rafting stazu sa krčenjem stabala, postavljanjem ogromnih stena u korito reke i projektovanjem takmičarske staze, uz veliku pomoć opštine.

Na državnom prvenstvu u veslanju na Savskom jezeru takmičili smo se u disciplini skif i dvojcu bez kormilara.

2015.

Državno prvenstvo u Zubinom potoku. I muška i ženska ekipa su se okitile odličjima svih boja.

Liman—Klupski prvak Evrope 

Momci iz Limana  nastupom na 4 evropska kupa uz      naporne treninge našli se na Evropskom tronu.

2016.

Ergometrijada—Sedam članova Limana među kojima je i tri devojke je učestvovalo    ma ergometrijadi 2016.

Evropski kup Tacen Slovenija—učestvovali kao jedini tim reprezentacije Srbije.

Evropsko prvenstvo Tacen

Junisorski tim Liman osvojio je srebrnu medalju  u paralellnom sprintu (H2H). Ovo je istorijski uspeh rafting sporta u Srbiji. Tim Koji je doneo pobdu je: Aleksandar      Pantelić, Bogdan Ribarić, Marko Stojanović, Miran Gojić i Vladimir Kranjčević

PRVENSTVO SRBIJE U VESLANJU

Prvi put u istoriji kluba devojke  osmercu osvajaju bronzanu medalju. Uz izizetan trud devojaka Saške, Mire, Anđele, Ane, Kaće, Katarine, Jovane, Božice i Bojane pod rukovodstvom prijatelja kluba , veslače kluba Gaeleb  i predsednika kluba su postigle uspeh u najkompleksnijoj veslačkoj disciplini.

2019.

OMLADINSKA LIGA  SRBIJE-Veslači Limana u četvercu skul za kadete sa veslačima partizana osvojili prvo zlato  za Liman.

DRŽAVNO PRVENSTVO ZA PIONIRE I KUP SRBIJE- Veslači Limanasa veslačima Partizana u Kupu su osvojili bronzanu medalju .

2020.

EVROPSKI KUP I DRŽAVNO PRVENSTVO U ZUBINOM POTOKU

2021.

DRŽAVNO RAFTING PRVENSTVO U ZUBINOM POTOKU – Osvojeno 1 mesto

RAFTING – EVROPSKI KUP U ZUBINOM POTOKU – Osvojeno 3 mesto

2022.

DRŽAVNO RAFTING PRVENSTVO NA ADI CIGANLIJI – Osvojeno 1 mesto

2023.

DRŽAVNO RAFTING PRVENSTVO U UŽICU – Osvojeno 1 mesto

RAFTING – EVROPSKI KUP U UŽICU – Osvojeno 4 mesto

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial