Liman u Francuskoj

Mladi perspektivni članovi Limana između 14 i 20 godina su ove godine bili gosti MJC de Saint Julien Les Villas https://sites.google.com/site/mjcsaintju u Francuskoj u okviru projekta razmene mladih – Erasmus 2023. MJC je udruženje, kako sami kažu. otvoreno za sve, bez obzira na njihovo poreklo, mišljenje ili opredeljenje gde se praktikuju kako obrazovne, tako i sportske aktivnosti. MJC nudi mladima različite aktivnosti koje “imaju za cilj da razviju ličnost svakog u druženju, razvijajući otvorenost prema kolektivu, svetu, idejama i osetljivima, kako bi postali aktivni i odgovorni gradjani jedne životne zajednice”.

Bili smo smešteni na jezeru Lac d’Orient u mestu Mesnil Saint-Père. Jezero Lac d’Orient je najveće jezero od tri jezera sa 2300 ha pod vodom. Sve je podredjeno vodenim sportovma.

Mladi Limana koji su učestvovali u ovoj divnoj razmeni su: AnaMarija, Aleksandra, Mina, Andrija, Petar, Dušan i Relja. Oni su 8.7.2023. sa dva supervizora Snežanom i Svetlanom, krenuli na ovaj divni put. Do 22.7.2023. su se družili, veslali, plivali, vozili bickl, jahali, igrali basket, fudbal, radili jogu i naravno naučili da jedre na pravom jedrenjaku. Kurs jedrenja je bio glavna sportska aktivnost. U razmeni su učestvovali mladi iz Ukrajine i naši domaćini Francuzi.

Svi smo se vratili puni lepih utisaka, sa novim znanjima, novim iskustvima i nravano novim prijateljima. Verujemo da ćemo imati tu čast da sledeće godine mi budemo domaćini ove divne razmene mladih.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial