ERASMUS+SPORT – OS FOR OS

PROJECT : ONE STROKE FOR ONE SIGN

NSK “LIMAN” je nosilac i koordinator projekta “One Stroke For One Sign” koji finansira Evropska Unija u sklopu programa Erasmus+Sport.

Ostali učesnici u projektu su: rafting klub “Reflip” http://www.reflipteam.com iz Bugarske i osnovna škola za decu oštećenog sluha i govora “Radivoj Popović” http://www.osradivojpopovic.edu.rs iz Beograda.

Ciljna grupa projekta su mladi od 13 do 15 godina oštećenog sluha i sa smetnjama u govoru. Ukupan broj korisnika projekta je 15 mladih. Iz Srbije je 10 mladih a iz Bugarske je 5. Učestvuju 2 trenera iz Limana i 1 iz Reflipa, kao i nastavnik iz OŠ “Radivoj Popović”.

Osnovni cilj projekta je da se mladi sa oštećenjem sluha obuče za rafting discipline: spust, slalom i RX. Najbolji od njih će se uključiti u takmičarski život u klubovima u okviru para rafting takmičenja.

Želja nam je da se kroz projekat promoviše zdrav način života, sportovi na vodi a posebno rafting i da se pokaže da su svi dobrodošli, da svi mogu da se bave ovom disciplinom, rekreativno ili kao takmičari. Želimo da pokažemo značaj fizičkih aktivnosti i sporta za poboljšanje kvaiteta života, socijalizaciju, inkluziju, poboljšanje fizičke i mentalne stabilnosti, povećanje stabilnosti, motivacije, samopouzdanja i istrajnosti.

Sledeći cilj koji će se postići jeste da se treneri steknu što veća znanja u oblasti znakovnog jezika i da se poveća njihova sposobnost komunikacije sa ljudima koji imaju oštećenja sluha i smetnje u govoru. Na taj način se utiče na profesionalni razvoj trenera i povećava kvalitet obuke.

Projekat traje 7 meseci od početka februara 2023. do kraja avgusta 2023.

Treninzi se održavaju na lokalnom nivou.

Edukacija trenera se održava online.

Kamp se održava u Srbiji. Program rada u kampu omogućava obuku, predtakmičenje, razmenu znanja i iskustva i najvažnije uspostavljanja prijateljstva izmedju mladih iz obe zemlje.

Takmičenje se održava u Srbiji po svim pravilima World Rafting Federation https://worldraftingfederation.com

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial