EVROPSKO PRVENSTVO TACEN 2016.

SREBRO ZLATNOG SJAJA MOMAKA IZ LIMANA

Lavovi sa Dunava – Marko, Bogdan, Aleksandar, Vlada i Miran

Naš juniorski tim došao je do srebrne medalje na Evropskom prvenstvu u Tacenu u Sloveniji. Posle prvog dana došli smo do srebra u paralelnom sprintu (H2H). Izvanrednom borbom i izuzetnim zalaganjem momci Limana Marko, Miran, Vladimir, Aleksandar i Bogdan su u sjajnoj vožnji osvojili drugo mesto iza domaćina Slovenije. Borili su se kao pravi lavovi i naravno uspeh nije izostao. Posle uspeha osvajanjem klupskog prvenstva Evrope naši momci su na najbolji način nastavili niz osvajanja medalja i dobrih rezultata. Ovo je istorijski uspeh rafting sporta u Srbiji, ispisali smo stranice sportskog raftinga u Srbiji i našem gradu Zemunu.

Istorijski uspeh postigla je juniorska reprezentacija Srbije u raftingu (do 23 godine), osvojivši srebro u disciplini paralelni slalom na Evropskom prvenstvu koje se održava na veoma zahtevnoj veštačkoj stazi Tacen, u Sloveniji. Aleksandar Pantelić, Bogdan Ribarić, Marko Stojanović, Miran Gojić i Vladimir Kranjčec, članovi reprezentacije Srbije, potekli su u Nautičkom klubu Liman iz Zemuna.

Predsednik kluba, njihov trener, a ujedno i Predsednik Rafting Saveza Srbije, Boris Purjakov veoma uzbuđen, poslao je ovaj kratak izveštaj… „Posle odlične vožnje u disciplini sprint, ali i prvobitnog peha, gde su naši momci zbog pogrešne procene stali desetak metara pre cilja, krenuli su u disciplinu paralelni sprint sa najteže – poslednje pozicije. Redom su u najtežoj disciplini padale svetske sile u raftingu: Slovačka, Češka i Austrija. U finalu posle duge i izjednačene borbe, domaća ekipa Slovenije je pobedila“.

Odrasli sa puno odricanja, veslajući i trenirajući uglavnom na Dunavu koji se nikako ne može svrstati pod kategoriju divljih voda, sazrevajući u akcijama spašavanja od poplava širom Srbije, polažući ispite na Fakultetu i radeći paralelno da bi opstali (od pet članova reprezentacije četvorica su „difovci“), skupili su snagu i u kritičnim trenucima ostvarili nemoguće… Dugoročni projekat Saveza počeo je da daje rezultate. Srbija dakle, u društvu divljevodaških i rafterskih velesila. Srbija čiji šampioni države nemaju klupske prostorije. Srbija bez veštačke staze za rafting i kajak, sa veoma malo uređenih staza na prirodnim rekama. Klubovi koji svoju opremu pozajmljuju jedni drugima. Savez u kome ni jedan trener ne prima novac za svoj rad. Srbija sa ljudima koji mogu sve...

Željko Rajković

POBEDNIČKO POSTOLJE

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial