RAFTING TAROM

Rafting je jedna od onih stvari u životu za koju svakako treba izdvojiti vreme, jer će Vam se vratiti višestrukom merom, i jer ćete nakon što jednom osetite svaki buk, brzak, proživljavati i prepričavati ovo dragoceno iskustvo iznova i poželeti da ga doživite opet.

Tara – “Suza Evrope“, jedinstvena, veličanstvena, na dohvat ruke.

Ovo je najlepša i najbistrija planinska reka u Crnoj Gori i šire. Izvire ispod Komova i tekući kanjonom 144 km do Šćepan Polja sa rekom Pivom pravi Drinu, jednu od vodom najbogatijih reka jugoistočne Evrope.

Kanjon reke Tare dubok je 1330 m, što ga čini najdubljim kanjonom u Evropi, a posle Kolorada i u svetu. Većim svojim delom nalazi se u Nacionalnom parku “Durmitor“ koji pripada Svetskoj baštini prirodnih dobara UNESCO-a.

Najatraktivniji deo kanjona dužine oko 90 km (od Šljivanskog do Šćepan Polja), obiluje brzacima (preko 50), divljim pritokama, penušavim vodopadima, velikim brojem pećina. Ova najbistrija reka starog kontinenta je takođe pitka i predstavlja najveći evropski rezervoar pitke vode.

Tara je pravi izazov za sve ljubitelje vode i prirode, a ukoliko još uvek ne znate kako je to kad vam proradi adrenalin, nakon ovog raftinga Tarom svakako ćete biti bogatiji za ovo iskustvo.

Odlazak sa nama podrazumeva prelepu prirodu, druženje, zabavu, odmor, avanturu, ali i sjajnu organizaciju i sigurnost.

Niz reku se spuštamo u gumenim čamcima koji su specijalno rađeni za divlje vode, kapaciteta 8 ljudi, kojima upravljaju naši raft vodiči (skiperi).

Pre svakog polaska, upoznajemo Vas sa samim programom, sa onim šta nas očekuje, kako se i kada kako se treba ponašati, ali i sa opremom kako bi ovaj doživljaj bio sasvim ugodan i siguran.

U toku letnje turističke sezone temperatura vode iznosi maksimalno 11-12 stepeni, zbog toga ćete biti opremljeni najkvalitetnijim zaštitnim neoprenskim odelima i čizmicama, koje imaju ulogu da Vas greju i štite, kao i zaštitnom kacigom i spasilačkim prslukom. Tek tada smo spremni suočiti se sa Tarom i njenim izvanrednim bukovima.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial