ERASMUS-SPORT-2022

PROJEKAT ONE STROKE FOR ONE SIGN

LIMAN je pokretač i nosilac projekta “ONE STROKE FOR ONE SIGN”, skraćeno OS FOR OS. http://www.osforos.eu

Project number: 101090661
Project name: ONE STROKE FOR ONE SIGN
Project acronym: OS FOR OS
Call: ERASMUS-SPORT-2022-SSCP
Topic: ERASMUS-SPORT-2022-SSCP
Type of action: ERASMUS Lump Sum Grants
Granting authority: European Education and Culture Executive Agency

Drugi učesnik u projektu je Rafting klub REFLIP iz Bugarske.

 / www.reflipteam.com/

Treći učesnik je škola i internat Radivoj Popović” iz Srbije /www.osradivojpopovic.edu.rs/

Ciljna grupa našeg projekta su mlade osobe oba pola s oštećenjem sluha (gluvi ili nagluvi) i govornim poteškoćama uzrasta od 13 do 15 godina . Ukupan broj korisnika projekta je 15 mladih, iz Srbijje  10 i iz Bugarske 5.

Iz Srbije učestvuju dva trenera a iz Bugarske jedan trener.

Učestvuje i jedan nastavnik iz osnovne škole “Radivoj Popović” za decu oštećenog sluha i govora.

Osnovni  cilj projekta je osposobiti ove malde ljude iz Srbije i Bugarske za bavljenje svim disciplinama raftinga (RX, Slalom, i Downriver). Od 15 učesnika, 5 najtalentiranijih će biti uključeni u svojim klubovima kao ravnopravni takmičari.

Njihovo učešće u projektu će doprineti promociji raftinga kao sportske aktivnosti, širenju sportske kulture i važnosti fizičke aktivnosti i sporta za kvalitet života, psihičku stabilnost, motivaciju, samopouzdanje i istrajnost.

Sledeći cilj koji će se postići ovim projektom je da treneri u raftingu razviju sposobnost samostalnog komuniciranja sa mladima oštećenog sluha i problema u govoru. Ovaj cilj se postiže u saradnji sa  školom koja se bavi obrazovanjem i vaspitanjem  dece sa oštećenjima sluha i govora.

Ovaj dio projekta utiče na profesionalni razvoj trenera, povećava kvalitetnu obuku i daje veći prostor za širenje i dugotrajnost ovog programa.

Naša namera  je da pored ova dva konretna cilja promocijom ovog projekta, a uz podršku nacionalnih saveza – Rafting saveza Srbije (RFSS) i Bugarskog rafting saveza (BRF), skrenumo pažnju šire javnosti na probleme s kojima se suočavaju mladi ljudi sa ovim oštećenjem.

Važan nam je svaki vid podrške I pomoći I zato apelujemo na ljude dobre volje, donatore I sponzore da se uključe u projekat, da se uključe u bilo koju akciju koja bi pomogla ovim mladim ljudima. Apelujemo na sve sportske klubove i sportske radnike da se uključe i da se ovaj projekat proširi kako bi što većem broju mladih sa oštećenjnem sluha i govora pružili mogćnost fizičke aktivnosti, kvalitetnog treninga i uključivanje u normalne životne tokove.

Cilj nam je da realizacijom i promocijom projekta utičemo na sve ljude a posebno mlade da se priključe rafting klubovima, da pokušaju da treniraju ovaj sport i da osete lepote sportova na vodi.

Projekt će trajati 7 mjeseci, od početka februara 2023. do kraja avgusta 2023.

Aktivnosti koje će omogućiti da se projekat realizuje su: obuka I treninzi mladih u raftingu, osposobljavanje trenera u komunikaciji sa decom – korisnicima projekta, radionica, kamp, takmičenje itd.

Treninzi dece će se održavati lokalno.

Edukacija trenera će se održavati online.

Radionice će se održavati lokalno.

Kamp će se održati u Srbiji. Program rada u kampu će obuhvatiti treninge, predtakmičenje, razmenu znanja i iskustava i možda najvažnije, doneće uspostavljanje prijateljskih odnosa, druženje i razvijanje osećaja pripadnosti sportskoj porodici, osećaja kompetentnosti i jednakih mogućnosti.

Takmičenje  će se održati u Srbiji  po svim pravilima Svetske rafting federacije (WRF).  Takmičenje će  omogućit mladima da osete značaj i važnost zdravog, čistog sportskog takmičenja. Kao rezultat takmičenja i svih prethodnih treninga biće odabrano  pet najtalentovanijih  koji će imati osigurano mesto u takmičarskim ekipama klubova.

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial